+385 1 3314 987


Trg Dr. F. Tuđmana 4, 10290 Zaprešić

Čuvajmo naše oči

20. svibnja 2016. 10:49 Novosti

Oko je naše dragocijeno osjetilo kojim percipiramo svijet oko sebe mnogo više nego ostalim osjetilima našeg tijela. Kada govorimo o osjetilnim informacijama koje „prikuplja“ naš mozak onda je to preko 80% putem vida tj. prvi u tom procesu su naše oči. Kako bi mogli pravilno i sa zadovoljstvom konzumirati svijet oko sebe i sve njegove radosti čuvajmo i njegujmo naš vid tj. oči. Jednostavni postupci koji pridonose očuvanju Vašeg vida su redovne kontrole kod oftalmologa, optometrista ili optičara koji će Vam pravovremeno, konkretnim savjetima i prijedlozima ukazati kako očuvati vid.

Kako smo u modernom dobu i sve više svakodnevno koristimo kompjutore, laptope, tablete, mobitele, televizore i druge aparate, oni nam svakoako olakšavaju život u nekim segmentima, ali jednako tako predstavljaju i veliki izazov i napor našim očima. Pored toga ljetni mjeseci i sve više sunčanih dana koji s njima dolaze, donose sve veće UV zračenje koje također predstavlja opasnost za naše oči.

Briga oko što boljeg i kvalitetnijeg vida i njegova oštrina naročito je bitna vozačima (da bi zaštitili sebe i druge u prometu pravovremenom reakcijom i sigurnom vožnjom); sportašima za postizanje vrhunskih rezultata (npr. tenis, golf, bejzbol, streličastvo, streljaštvo,...), a jednako tako i svima čiji su posao ili hobi visoko zavisni o koncentraciji i visokoj oštrini vida.

Naši jednostavni savjeti kojima možete početi sa zdravljem i njegom svog vida su:

- Redovna kontrola očiju (jednom godišnje) kod oftalmologa, optometrista i optičara

- Kvalitetne i točne dioptrijske naočale/kontaktne leće koje Vam pomažu vidjeti svijet opuštenije,čišće i bolje (ukoliko postoji potreba za očnim pomagalom)

- Kvalitetne sunčane naočale da naše oči što manje „trpe“ od štetnih UV zraka koje dugotrajnim i jakom izlaganju mogu uzrokovati probleme i promjene u kvaliteti vidne oštrine i samog oka

 

Stoga, čuvajte svoje oči da bi Vaš vid bio što kvalitetniji u svakodnevnom funkcioniranju i uživanju u životu,

Vidibolje tim

Kategorija:
Novosti